24 mars 2013

Dansföreställningen BLÅT

I måndags åkte vi på dansföreställning på Frölunda Kulturhus. Föreställningen hette BLÅT (ja med ett T) och presenterades av en dansk grupp bestående av två som dansa och en som spela gitarr. En fantastiskt fin föreställning om vattnets föränderlighet. Scenografi av vattenledningsrör, två stora blåa tyg, tovade regnmoln, mängder av små glasflaskor med blåa korkar med en massa spännande innehåll allt från glittriga band av pärlor till virkade regndroppar, virvlande konfetti och såpbubblor.



Dansarna utforskade allt med kropp och sinne, barnen förundrades och förbluffades över deras påfund. Olika typer av ljud var en väsentlig del av föreställningen, inte bara i den musik som dansarna dansade till utan också i form av rassel från draperier till ploppet när den virkade regndroppen drogs ut ur flaskan. Med hjälp av rekvisitan framkallade dansarna olika ljud som fick en att tänka på vatten.   Föreställningen riktade sig till barn mellan 0 och 4 år och deras vuxna och publiken bestod verkligen av barn från 0-4år och atmosfären var tillåtande och lekfull. En mycket fin föreställning!


När vi kom hem plockade vi ut bilder från föreställningen och satte upp bland våra dansbilder. Barnen pratade om rekvisitan, om dansarna. Det var den vi såg! Dom dansade, så här! Ett barn var inspirerad av när dansarna hade dansat med tyget och började dansa med våra tyger. En tanke att spinna vidare på?

Vilket dansäventyr det blev! Ett barn var dock lite besviken över att det inte var några svanar med....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar