19 mars 2012

Studenter och studiebesök

Har idag börjat handleda en student som läser till lärare. I fem veckor ska slutpraktiken ske med mig som handledare. Jag har fått en hel radda med punkter som studenten ska klara av för att bli godkänd på sin praktik. Idag har vi samtalat om vilka förväntnigar vi har på varandra, hur praktiken skall gå till o.s.v.
Imorgon tar vi emot en grupp studenter från lärarprogrammet. De ska få en inblick i hur vi arbetar med pedagogisk dokumentation genom att först få en liten miniföreläsning och sedan få gå runt och spana på pedagoger och barn i arbete. Det ska bli spännande att höra deras tankar och få ta del av hur de uppfattar verksamheten.

På måndag kommer en grupp med pedagoger från några olika förskolor på studiebesök. De är intresserade av pedagogisk miljö och har en massa frågor som de önskar bolla med oss. Jag och två av mina kollegor ska ta emot.

Spännande att utbyta tankar och erfarenheter i sant kollegialt lärande :)

2 kommentarer:

  1. Lycka till Linda med handledningen!
    Du är nog en alldeles utmärkt pedagog!

    SvaraRadera
  2. Tack Bertil, det ska bli spännande :)
    Det är också en mycket bra tillgång för mig som pedagog när man får utbyta tankar med andra. Man får prespektiv på sitt eget sätt att tänka och det är alltid bra :)
    Ha en skön vecka Bertil!

    SvaraRadera